LIDT OM

pic1

OM FORENING SCENIOR VISION

HVEM HAR TAGET INITIATIVET

Mød folkene bag og se hvilke plejehjem og kommuner, der er klar når mulighederne byder sig

Foreningen Scenior Vision er dannet, på baggrund af Corona nedlukningen af Danmark, som har medført en isolation af mange ældre og sårbare, men initiativet har samtidig sit udspring i en fællesinteresse i udbredelsen af et alsidigt udbud af oplevelser til mennesker, der ikke selv er i stand til at opsøge scenekunst.

Målsætningen for Foreningen Scenior Vision er

• at øge udbuddet af nærværende og vedkommende scenekunst til beboere på landets plejehjem, ældreboliger og aktivitetscentre.
  • at medvirke til at opretholde en mental sundhed og velvære, ved, gennem scenekunstneriske oplevelser, at udfordre erindringsevne, musikalitet og intellekt hos beboerne på disse steder.
  • at udvikle, distribuere og administrere et digitalt projektionsformat, der gør det muligt at præsentere et alsidigt udbud af scenekunst på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Initiativet er oprindelig taget af Lena Hedegaard, som udover sin erfaring med scenekunst, også har oplevet de udfordringer, der er forbundet med at skabe et alsidigt udbud af oplevelser for beboere på landets plejehjem.

I perioden fra april 2020 og frem har initiativgruppen, rådført sig med personale på plejehjem og fået værdifulde input. Disse input har dannet grundlag for udviklingen af formatet.

I dag er initiativgruppen et forum bestående af folk med baggrund i kulturinstitutioner, sundhedspolitik, ældrepleje, Film-, foto- og projektionsteknik og kulturformidling.

I marts 2021 er der over 40 plejehjem fordelt på mere end 22 kommuner, som ønsker at komme i betragtning, når det bliver muligt at udrulle Scenior Vision formatet. De mange ildsjæle, som vi er i kontakt med på plejehjemmene, betragter vi allerede nu som medlemmer, men et eventuelt kontingent vil først komme på tale efter en kommende generalforsamling, når vi kender omfanget af deltagende kommuner og plejehjem.

Du kan se listen her:

Alle som skaber, formidler eller anvender scenekunst til ældre, sårbare og udsatte kan søge optagelse i foreningen og du kan tilkendegive din interesse her

”Jeg har dyb respekt for det store arbejde, der bliver gjort for beboerne på de plejecentre jeg har kendskab til.

Samtidig har det at være pårørende, da min egen far havde brug for pleje, også inspireret til at forsøge at få endnu mere og alsidig optræden ud til beboerne, for det er så tydeligt at vi alle bliver berørt forskelligt.

Det er imidlertid helt tydeligt for mig, at det at opleve en god optræden har en positiv virkning på vores velbefindende uanset alder.”

Tak til

HOLDET

LENA

PROJEKTANSVARLIG

Lena Hedegaard har en baggrund fra Københavns Universitet, hvorfra hun har en Bachelor grad i teatervidenskab og Medie og. kultur.

I mange år var hun et kendt ansigt i film og tv verdenen, hvor hun blandt andet arbejdede som direktionsassistent på Sandrew Metronome.

I teaterbranchen har hun fået etableret et solidt netværk blandt andet gennem sin stilling som salgs- og marketingchef på Bellevue Teatret.

Med mere end 15 års erfaring i branchen er Lena ekspert indenfor formidling af scenekunst

LARS-OLE

FORMAND

Lars-Ole Hansen er uddannet cand. merc. fra CBS og har supplerende uddannelse og undervisningserfaring indenfor innovation- og erhvervsfremme.

Krydsfeltet mellem kultur- og erhvervsliv har været en væsentlig del af erhvervskarrieren og en væsentlig grund til at han i 2000 var med til at starte Art Attack ApS.

Udover talrige opgaver i kunstens tjeneste, har han løst kommunikations, strategi og branding opgaver indenfor bl.a. finans og HighTech.

RIKKE

NÆSTFORMAND

Rikke Rottensten er Museumsinspektør på Alhambra - Museet for humor og satire.

Hun er uddannet cand.mag. i dansk og teatervidenskab fra Københavns Universitet. Hun er desuden en af de mange bidragsydere til Gyldendals Teaterleksikon.

"På Alhambra tror vi på det hele menneske. Vi arbejder til stadighed på at tilbyde sundhedsfremmende aktiviteter, der kan skabe glæde og styrke livskvalitet, helbred og sociale relationer. Vi samarbejder gerne tæt med social- og sundhedssektoren omkring disse aktiviteter for at sikre den rigtige faglighed og opfølgning."

MIKLOS

FOTOGRAF OG TEKNISK KONSULENT

Miklos Szabo er en af dansk teaters hyppigt anvendte fotografer.

Han har et indgående kendskab til de krav der stilles, når levende scenekunst skal foreviges og gengives på en nærværende og medrivende måde.

MARTS 2021

Frederiksberg

Frederiksberg.

Frederikshavn